Every Day by David Levithan

Every Day by David Levithan

Every Day by David Levithan

Every day a different body. Every day a different life. Every day in love with the same girl.

So this is the first book that I read in 2016 and at first I was pulled by those premise lines for picking up this book. I mean…”okay dude so you got to live in different body as well as having to live a new life every single day, but how do you manage to be in love with the same girl every day in that condition? I mean HOW? I want to know” that was exactly what I had in mind when picking up this book.

Our main character is called ‘A’. It’s because A doesn’t have a fix body, or parents or home as his/her identity. A does not have a fix body to live so A just jumped from a body to another body every single day, living in a body of someone (s)he doesn’t know. One day A lives as a boy, and another day as a girl. A lives by principle: Never get too attached, avoid being noticed, do not interfere. But then one day, after being in body of a boy named Justin, A meets Rhiannon and the rules just don’t apply anymore.

This book is just confusing. So I just assume that A is a soul. Although it is interesting to read A’s life at a reader’s POV (with his/her different life every single day), it’s such a bothersome if I try to imagine myself as A, or as Rhiannon. Somewhere in the book I think Mr. Levithan wants to convey the message that the most important thing to love in someone is their soul, you only need to look at their soul, not their appearance. But I much disagree with this point because I myself still can’t ignore the appeal of someone’s appearance when I’m attracted to them, much more when I get to like or love them. I’d probably longed to touch or to be touched by him that have an appearance that I am familiar with, not someone with different appearance every day. I swear I’ll be having a hard time if I were Rhiannon (I do believe she feels that too). I just feel the need to save and to remember moments I have with that same person.

Also another thing that bugs me: I think A falls for Rhiannon too fast, like love at the first sight(?). And since I don’t really believe that kind of love, the story just not ‘clicked’ enough with me. Also the premise offered sounds really fascinating but then I agree that Mr. Levithan failed to deliver that good premise to the story, so unlike the majority of readers on GR (GoodReads) giving high ratings for this book, for me Every Day only deserves 2 out of 5.

So, have you read Every Day? If so, did you enjoy it or not? Let me know what you have in mind.

Little Adventure: Erha Clinic Depok

Yey akhirnya bisa nulis Little Adventure lagi setelah sekian lama kayaknya nggak nyoba pergi ke tempat-tempat baru di sekitaran habitat. Kali ini aku ‘main’ ke klinik kulit karena beberapa bulan terakhir muka serasa kucel, pori-pori membesar, komedo makin banyak dan jerawat-jerawat mini mulai bermunculan dan nggak ilang-ilang. #KZL

Awalnya sempet ragu juga sih masa mau pakai dokter kulit segala buat ngurusin masalah muka sepele gini (biasanya juga pake produk pasaran) dan takut bakalan nggak cocok ataupun jadi ketergantungan sama perawatan maupun obat-obatan yang dikasih oleh si dokter kulit. Kandidat awal buat perawatan wajah sebenarnya mau di Wijaya Skin Care (WSC), London Beauty Center (LBC), dan Erha Clinic. WSC dan LBC sama-sama punya cabang di Depok dan Cilegon jadi sebenernya enak kalau mau perawatan pas weekday pun bisa langsung ke WSC ataupun LBC Cilegon. Tapi berhubung kayaknya setelah baca-baca testimoni dari pasien-pasien Erha mayoritas positif, dan branding-nya pun sudah sangat oke, jadilah pilihan akhirku jatuh ke Erha. Setelah browsing-browsing alhamdulillah Erha ada cabang di Depok, jadi nggak perlu pergi ke cabang yang jauh-jauh.

Lokasi Erha Clinic Depok ada di Jalan Kartini, Depok. Kemarin aku kemari pakai transportasi umum alias kereta karena lokasinya berjarak beberapa menit saja jalan kaki dari Stasiun Depok. Keluar dari pintu stasiun tinggal ambil lurus (lewatin KUA dan ATM BNI), jalan terus sampai pertigaan dan belok kiri. Setelah itu akan ketemu pom bensin, kantor kecamatan Pancoran Mas, dan tidak jauh dari situ sudah terlihat deh Erha Clinic yang dituju, letaknya ada di seberang jalan.

Penampakan lokasi Erha dari arah Stasiun Depok. Berseberangan dengan Kantor Pos

Penampakan lokasi Erha Clinic dari arah Stasiun Depok, sedikit berseberangan dengan Kantor Pos

Tampak depan bangunan Erha Clinic Depok

Tampak depan bangunan Erha Clinic Depok

Erha Clinic Depok

Aku sampai di sana pas sekali dengan jam buka klinik alias jam 10, dan masih belum ada pasien yang datang which means yess nggak perlu ngantri lamaaa. Hahaha
Langkah-langkah untuk first timer seperti aku di Erha kurang lebih seperti ini: Continue reading

Bliss

For today’s theme, I was debating which image of “Bliss” I’ll post: my stacks of book collection or photos during trip to Japan last year. In the end the Japan trip won the battle and here’s my bliss!

Me in front of Hogwarts Castle, Wizarding World of Harry Potter, Universal Studio Japan

Me in front of Hogwarts Castle, Wizarding World of Harry Potter, Universal Studio Japan

Posing in front of Hogwarts Castle at Wizarding World of Harry Potter in Universal Studio Japan.

Bliss: complete happiness, great joy, paradise, or heaven

I swear for me there’s still nothing to beat the great joy when I finally visited Japan for the first time. I’ve been dreaming to visit Japan from Junior High so it was like a dream-come-true experience. Add to it my addiction for Harry Potter and its wizarding world by coming to Universal Japan WWoHP and be able to experience slight of those fictional world which J.K Rowling created, that’s a true bliss for me. There’s no greater feeling for a fangirl who’d been able to meet her dreams and living in it, even for a while.

Street

Probably the only intersection I missed the most

Tokyo’s busiest intersection

I know this is not really a quality photo. I think I failed to capture foreground and background of this photo. But regardless I think I’ve fall in love with all the nuance coming from the photo, like, despite all those people rushing, I myself actually enjoyed a relaxing coffee time from the window side. Such a blissful moment.

Burn for Burn Series

Reading about a group of young girls trying to get revenge to those who ruined their life is always on the top list of my favorites. Getting revenge is always feels great… *evil grins* And a book with such theme written by Jenny Han? I’m sold.

*This post may contain spoiler, don’t click if you want a spoiler-free* Continue reading